70 savršenih imena za belu mačku

70+ savršenih imena za belu mačku

Nema ništa slađe od bele mačke, zar ne? Te lepe krznenjakinje sa svetlim, pahuljastim kaputima očaravaju nas svojom nevinom lepotom. Ako imate sreću da imate belu mačku u svom životu, znate koliko je posebna i neodoljiva. Sada, samo trebate pronaći savršeno ime za svoju novu prijateljicu. Zato smo za vas pripremili ovu listu od 23 imena za belu mačku, koja će vam pomoći da svojoj maloj bundi dodelite savršeno kul i zabavno ime!

Najbolja imena za belu mačku koja će joj savršeno pristajati

U svetu mačaka, bele krznenjakinje su poput elegantnih umetničkih dela koja prizivaju čistotu i nežnost. Njihova bela krzna odražavaju nevinost i neodoljivu privlačnost, čineći ih pravim draguljima među kućnim ljubimcima. Ako ste srećni vlasnik ove divne vrste mačke, verovatno ste u potrazi za savršenim imenom koje će odražavati njen poseban karakter i boju krzna. U ovom članku, istražićemo dvadeset najboljih imena za bele mačke, inspirisana belom bojom i njenim asocijacijama. Spremite se da otkrijete imena koja će dodatno naglasiti lepotu i šarm vaše predivne bele mačke.

najlepša imena za belu mačku
Najlepša imena za belu mačku

20 imena za vašu belu macu koja joj pristaju zbog njenog belog krzna

 1. Snežana
 2. Kremčica
 3. Belka
 4. Vanilica
 5. Albino
 6. Kasper
 7. Bela (italijanski akcenat)
 8. Belićka
 9. Pahuljica
 10. Bela-čokolada
 11. Alpina
 12. Belisima
 13. Zima
 14. Sirko
 15. Orion
 16. Beli duh
 17. Pahulja
 18. Polar
 19. Perla
 20. Koka

10 kontra imena od njene bele boje mačke

Svaka bela mačka zaslužuje jedinstveno ime koje će odražavati njen karakter i individualnost. Evo deset imena koja su potpuno kontra beloj boji mačke.

 1. Crna Dama
 2. Sivka
 3. Cigančica
 4. Šarac ili Šarenka
 5. Zlatokosa
 6. Tigrić
 7. Gara
 8. Lavica
 9. Plava Micica
 10. Vatrena

Ova imena će svakako dodati šarm vašoj mački i izdvojiti je kao posebnog ljubimca sa svojim jedinstvenim karakterom i bojom.

Značenje belog krzna mačke

Belo krzno kod mačaka ima duboko simboličko značenje koje često privlači vlasnike da odaberu posebna imena za svoje bele ljubimce. U ovom delu članka, istražićemo različite aspekte značenja belog krzna i kako to može uticati na izbor imena za bele mačke.

Belina se često povezuje sa simbolima poput čistote, nevinosti i nežnosti, što čini bele mačke posebnim članovima svake porodice. Evo nekoliko ideja za imena koja reflektuju ovo značenje:

 • Snežana: Ime koje asocira na svežinu i nevinost bele zimske pahulje.
 • Ciča: Inspiracija iz hladnih zimskih dana i snežnih pejzaža.
 • Polarko: Povezano sa polarnim regionima i belim lednicima.
 • Albino (može i Aldino): Ime koje naglašava genetsku karakteristiku bele mačke.

Osim toga, bela boja krzna može se povezati sa čistotom i svetlošću, što otvara vrata za kreativna i simbolička imena koja će istaći ljepotu vaše bele mačke.

U narednim delovima ovog članka, istražićemo druge inspiracije i ideje za imenovanje belih mačaka koje se oslanjaju na različite aspekte njihove boje i karaktera.

Pročitajte i ovo: Kako ukloniti mačje dlake iz vašeg doma

Kulturna inspiracija za ime bele mačke

Kulturna inspiracija može dodati dubinu imenu vaše bele mačke, istražujući različite tradicije i jezike koji pridaju posebno značenje beloj boji. Ovde ćemo razmotriti kako kulturni elementi mogu obogatiti izbor imena za vašu mačku:

 • Vanilica: Ovo ime ima korijene u gastronomiji i asocira na ukusnu vanilu, koja je često bela. Ako volite slatkiše i aromu vanile, ovo ime može biti savršen izbor.
 • Kasper: Inspirirano likom Kaspera, belog duha iz narodnih priča i bajki, “Kasper” daje vašoj mački misticizam i čaroliju.
 • Snežna kraljica: Inspirirano istoimenom knjigom i crtanim filmom Snežna kraljica.

Ovi kulturni elementi dodaju bogatstvo i dubinu priči vaše bele mačke, a istovremeno čine imenovanje zabavnim i inspirativnim procesom. Izbor imena koje nosi kulturnu vrednost može biti divan način da odražavate svoje interesovanje i strasti u imenu vaše ljubimice.

Najpopularnija i najbolja imena za bele mace
Najpopularnija i najbolja imena za bele mace

Popularna imena za bele mace

Popularna imena za bele mačke često su inspirisana aktuelnim trendovima i preferencijama vlasnika mačaka širom sveta. Pregledavanje ovih imena može vam pomoći da razmislite o popularnosti određenih imena i njihovom značenju. Evo nekoliko popularnih imena za bele mačke i razmatranja u vezi s njima:

 • Bella: Ime “Bella” je popularno ne samo za bele mačke, već i za mačke općenito. Dolazi iz italijanskog jezika i znači “lepota”. Ovo ime naglašava lepotu i šarm bele mačke.
 • Sneguljica: Sneguljica je simpatično i prikladno ime za belu mačku.
 • Anđela: “Anđela” može sugerišete na nevinost i dobroćudnost bele mačke.
 • Luna: Iako “Luna” znači “mesec” na španskom jeziku, ovo ime je popularno među vlasnicima belih mačaka i može se povezati sa svetlom i sjajem belog krzna.

Razmatranje popularnih imena može biti korisno jer vam daje uvid u to kako drugi vlasnici mačaka razmišljaju o imenovanju svojih ljubimaca. Možda ćete otkriti da vam se neko od ovih imena posebno dopada i da se savršeno uklapa uz vašu belu mačku.

Imena po poznatim belim mačkama ili sa simboličnim značenje

Poznate bele mačke iz knjiga, filmova ili istorije često su izvor inspiracije za vlasnike mačaka koji traže imena koja su već ostala urezana u kolektivnu svest. Imena sa simboličkim značenjem dodaju dubinu i posebnost izboru imena za vašu belu mačku. Proučavanje simboličkih aspekata bele boje i njenih karakteristika može vam pomoći da pronađete savršeno ime. Evo nekoliko imena poznatih belih mačaka kao i one sa simboličnim značenjima.

Imena po poznatim belim mačkama

 • Felix: Ovaj ime je inspirisano slavnim crtanim junakom Felixom mačkom, jednim od najpoznatijih crno-belih mačaka u svetu animacije.
 • Marija: Marija je slatka bela mačka iz Disnijeve animirane bajke Aristokrate, što bi moglo inspirisati vlasnike bele mačke.
 • Mančmalou: Inspiracija može doći i od animiranog lika Marshmallow, snežnog čudovišta iz filma “Frozen” (Zaleđeno kraljevstvo).
 • Pamučak: Ime Pamučak asocira na mekoću i nežnost, što su česte karakteristike belih mačaka.

Imena sa simboličkim značenjem

 • Iris: Iris je cvet koji dolazi u različitim bojama, uključujući belu. Ime “Iris” sugeriše na šarenilo prirode i raznovrsnost.
 • Harmonija: Harmonija podseća na ravnotežu i sklad, što su karakteristike koje bela boja može simbolizovati.
 • Perla: Perle su dragoceni dragi kamenovi koji se često povezuju sa belinom i čistoćom. Ime “Perla” naglašava eleganciju i vrednost vaše mačke.
 • Luminis: Ovo ime se izvodi od latinske reči “lumen”, što znači “svetlo”. Ime “Luminis” sugeriše na svetlosnu prirodu bele boje i sjaja belog krzna.

Imena sa simboličkim značenjem dodaju dubinu vašem odnosu sa mačkom i često nose posebnu emotivnu vrednost. Razmislite o tome kako bela boja vaše mačke može imati dublje simboličko značenje koje biste želeli da odražava u njenom imenu.

Još 350+ imena za vašu belu mačku

 1. Havijer
 2. Biserka
 3. Bela Vila
 4. Maksimus
 5. Mistik
 6. Zoro
 7. Zenit
 8. Alfa
 9. Sauron
 10. Maršal
 11. Cvetko
 12. Džin
 13. Belmondo
 14. Nives
 15. Oziris
 16. Džoker
 17. Sneža
 18. Grof
 19. Venera
 20. Havijer
 21. Kameleon
 22. Zenit
 23. Milunka
 24. Nindža
 25. Hudini
 26. Beli Lotos
 27. Divna
 28. Rex
 29. Elektra
 30. Paulja
 31. Herkul

Ova imena za belu mačku su inspirisana različitim asocijacijama i karakterima, nadam se da će vam pomoći da pronađete idealno ime za vašu mačku koje će odražavati njen jedinstveni šarm i ličnost.

Svi ljubitelji mačaka znaju da su ova krznena božanstva mnogo više od kućnih ljubimaca – one su članovi porodice, prijatelji i pratioci u našim svakodnevnim avanturama. Ako imate sreću da u svom domu imate predivnu belu mačku, znate koliko je posebna ta svetla bunda. Bela mačka nije samo prelepa za gledanje, već njena nežnost i elegancija često mame osmehe i toplo srce. No, svaka bela mačka takođe zaslužuje posebno ime koje će odražavati njenu jedinstvenu ličnost i lepotu. U ovom članku, istražili smo najbolja imena za bele mačke koja će vam pomoći da vašoj krznenoj drugarici dodelite ime koje odražava njenu posebnost i šarm.

Nadam se da će vam ova lista od preko 70 najboljih i najlepših imena za bele mačke pružiti inspiraciju i da ćete pronaći savršeno ime za vašu omiljenu belu pufnicu.

Similar Posts