Najbolji pokloni za devojčicu od 12 godina

Najbolji pokloni za devojčicu od 12 godina

Najbolji pokloni za devojčicu od 12 godina mogu biti izazovni jer se u toj dobi devojčice nalaze u prelaznom periodu između detinjstva i tinejdžerskih godina. Međutim, postoji mnogo sjajnih poklona koji bi mogle oduševiti devojčicu od 12 godina i istovremeno biti korisni i edukativni.

Najbolji pokloni za devojčicu od 12 godina koji će je oduševiti

Najbolji pokloni za curicu od 12 godina

U nastavku vam predstavljamo 18 najboljih poklona za dvanaestogodišnju curicu:

 • LEGO setovi 
  LEGO setovi su odličan poklon za devojčicu od 12 godina jer podstiču kreativnost, maštu i razvoj motoričkih veština. Daju joj priliku da konstruiše različite predmete ili čak da se igra ulogama, stvarajući sopstvene priče. LEGO setovi dolaze u različitim temama, kao što su gradnja, avantura ili likovi iz omiljenih crtaća. To omogućava devojčici da izrazi svoje interesovanje i istražuje svoje kreativne potencijale.
 • Knjiga za čitanje
  Devojčicama od 12 godina je važno razvijati ljubav prema čitanju. Poklanjanje knjige je sjajan način da podstaknete njihovu maštu i intelektualni razvoj. Izbor knjige treba da bude prilagođen njihovim interesovanjima, kao što su avantura, misterija ili fantazija. Možete se odlučiti za popularne serijale kao što su “Harry Potter” ili “Gospodar prstenova”, ili pak neke nove naslove koji su aktuelni.
 • Set za eksperimente 
  Set za eksperimente je odličan poklon za devojčicu koja voli da istražuje i otkriva nove stvari. Takvi setovi obično sadrže različite hemijske ili naučne eksperimente koji su prilagođeni deci. Ova vrsta poklona je korisna jer podstiče devojčicu da razmišlja naučno i razvija svoje veštine rešavanja problema. Takođe, pomaže joj da stekne samopouzdanje u svoje naučne sposobnosti i može je inspirisati da se zainteresuje za nauku kao buduću karijeru.
 • Muzički instrument 
  Ako primetite da devojčica pokazuje interesovanje za muziku, poklanjanje muzičkog instrumenta može biti sjajna ideja. Možete se odlučiti za klavir, gitaru, bubanj ili neki drugi instrument, u zavisnosti od njenih preferencija. Sviranje instrumenta pomaže u razvijanju motoričkih veština, koncentracije i kreativnosti. Takođe, može biti korisno za izražavanje emocija i pružiti devojčici izazov u učenju novih veština.
 • Set za crtanje i slikanje 
  Devojčice u ovoj dobi često pokazuju interesovanje za umetnost. Poklanjanje seta za crtanje i slikanje pruža im priliku da razvijaju svoje veštine, kreativnost i izražavaju sebe kroz umetnost. Set može sadržavati boje, četkice, blokove za crtanje i druge materijale za umetnost. Ovo je koristan poklon jer podstiče devojčicu da istražuje svoju umetničku stranu i može joj pružiti osjećaj postignuća kada vidi svoje sopstvene kreacije.
 • Bicikl
  Bicikl je odličan poklon za devojčicu od 12 godina, jer ne samo da pruža zabavu već i podstiče fizičku aktivnost i nezavisnost. Vožnja bicikla pomaže u razvijanju motoričkih veština, ravnoteže i samopouzdanja. Takođe, bicikl omogućava devojčici da istražuje svoje okruženje na drugačiji način i stekne osećaj slobode. Važno je odabrati bicikl koji odgovara devojčicinim sposobnostima i veličini kako bi vožnja bila što sigurnija i udobnija.
 • Elektronski uređaji 
  U ovom digitalnom dobu, elektronski uređaji su postali popularni pokloni za decu. Možete razmotriti poklanjanje pametnog telefona, tableta ili muzičkog plejera devojčici od 12 godina, ali uz odgovarajuće ograničenje korišćenja. Elektronski uređaji mogu biti korisni jer omogućavaju pristup obrazovnom sadržaju, muzici, knjigama i drugim resursima. Međutim, važno je postaviti jasna pravila o korišćenju kako bi se ograničilo vreme provedeno pred ekranom i podstaklo ravnotežu između tehnologije i drugih aktivnosti.
 • Set za šivenje i vezenje 
  Ako primetite da devojčica pokazuje interesovanje za šivenje i vezenje, set za šivenje i vezenje može biti odličan poklon. Ova vrsta poklona podstiče kreativnost, strpljenje i razvijanje veština ručnog rada. Set može sadržavati različite tkanine, igle, konac i uputstva za različite šavove i tehnike. Ovo je koristan poklon jer devojčica može naučiti kako da pravi različite predmete, kao što su odeća za lutke ili jastučnice, i razviti sopstveni stil i estetiku.
 • Sportska oprema 
  Ako devojčica voli sportove, poklanjanje sportske opreme je odlična ideja. Možete razmotriti opremu za tenis, košarku, fudbal, plivanje ili neki drugi sport koji je njen omiljeni. Bavljenje sportom pomaže u razvijanju fizičke kondicije, timskog duha i samopouzdanja. Takođe, sportska oprema može biti motivacija da devojčica bude aktivna i provodi više vremena na otvorenom.
 • Set za pravljenje nakita
  Devojčice često vole da se igraju sa nakitom i izrađuju sopstvene komade. Poklanjanje seta za pravljenje nakita može biti kreativan i zabavan poklon. Set obično sadrži različite perle, privezke, nit i alatke potrebne za izradu nakita. Ovo je koristan poklon jer devojčica može razviti veštine finih motoričkih sposobnosti, kreativnosti i mašte. Takođe, može praviti personalizovane poklone za svoje prijatelje i porodicu.
 • Fotoaparat 
  Ako devojčica pokazuje interesovanje za fotografiju, poklanjanje fotoaparata može biti izuzetno inspirativno. Fotoaparat joj omogućava da istražuje i beleži svet oko sebe na svoj način. Možete se odlučiti za digitalni fotoaparat ili instant kameru, u zavisnosti od njenih preferencija. Fotografija pomaže u razvijanju kreativnosti, vizuelnog razmišljanja i pažnje za detalje. Takođe, devojčica može praviti svoje foto albume ili čak učestvovati na konkursima i izložbama.
 • Set za istraživanje prirode
  Ako devojčica voli prirodu i istraživanje, set za istraživanje prirode može biti odličan poklon. Ovaj set obično sadrži pribor za istraživanje, kao što su kompas, povećalo, notes i drugi alati koji su potrebni za istraživanje prirode. Ovo je koristan poklon jer podstiče devojčicu da provodi više vremena na otvorenom, istražuje prirodu i stiče znanja o biljkama, životinjama i ekosistemima.
 • Kutija za čuvanje dragocenosti 
  Kutija za čuvanje dragocenosti je lep i praktičan poklon za devojčicu od 12 godina. Može biti izrađena od drva, stakla ili drugih materijala i može biti ukrašena detaljima kao što su gravure, slikarski radovi ili omiljeni citati. Ova kutija je korisna jer devojčica može čuvati svoje dragocenosti, poput nakita, fotografija ili ličnih predmeta, na sigurnom mestu. Takođe, kutija može biti simbol privatnosti i ličnog prostora.
 • Set za pisanje i beleženje
  Set za pisanje i beleženje je praktičan i inspirativan poklon za devojčicu koja voli da piše, crta ili beleži svoje misli i ideje. Set može sadržavati različite olovke, marker, sveske i blokove za beleženje. Ovo je koristan poklon jer podstiče devojčicu da razvija svoje veštine pisanja, izražava sebe kroz reči i stvara lične beleške. Takođe, može biti sjajan način da devojčica organizuje svoje obaveze, ciljeve i ideje.
 • Set za kuvarstvo
  Ako primetite da devojčica voli kuvanje i eksperimentisanje sa hranom, set za kuvarstvo može biti odličan poklon. Set obično sadrži različite kuhinjske alate, kao što su varjače, modle, posude i knjige sa receptima prilagođenim deci. Ovo je koristan poklon jer podstiče devojčicu da razvija veštine kuvanja, uči o različitim vrstama hrane i isprobava nove recepte. Takođe, kuvanje može biti zabavan način za devojčicu da provodi vreme sa porodicom i prijateljima.
 • Naučni setovi 
  Naučni setovi su odličan poklon za devojčicu koja voli nauku i istraživanje. Takvi setovi obično sadrže eksperimente i aktivnosti koje su prilagođene deci i podstiču radoznalost i naučno razmišljanje. Mogu se fokusirati na različite oblasti, kao što su fizika, hemija, astronomija ili biologija. Ovi setovi su korisni jer devojčicu podstiču da istražuje i uči o svetu oko sebe na interaktivan način. Takođe, mogu joj pomoći da razvije veštine rešavanja problema i kritičkog razmišljanja.
 • Putovanje ili kampovanje 
  Putovanje ili kampovanje mogu biti nezaboravni pokloni za devojčicu od 12 godina. Ovo je prilika da istražuje nove predele, upozna druge kulture i stekne nova iskustva. Možete organizovati porodično putovanje ili kampovanje na omiljenom mestu devojčice ili iznenađujuće odredište koje će je oduševiti. Ova vrsta poklona pruža devojčici priliku da se poveže sa prirodom, istražuje istorijske ili geografske znamenitosti i stiče nezaboravne uspomene.
 • Membership ili kurs 
  Poklanjanje membershipa ili kursa za neku aktivnost ili interesovanje devojčice može biti dugotrajan i koristan poklon. Možete razmotriti membership u biblioteci, sportskom klubu, muzeju ili nekoj organizaciji koja nudi aktivnosti i edukativne programe za decu. Takođe, možete je upisati na kurs ili radionicu za nešto što je zanima, kao što su ples, crtanje, jezici ili programiranje. Ova vrsta poklona pruža devojčici priliku da se dodatno usmeri na svoje interesovanje, stekne nove veštine i upozna nove prijatelje.

Prilikom odabira poklona za devojčicu od 12 godina važno je uzeti u obzir njene interese, hobi-je i potrebe. Pokloni koji podstiču kreativnost, razvoj veština, fizičku aktivnost i intelektualni rast su najčešće najbolji izbor. Takođe, pokloni koji pružaju priliku za istraživanje, samostalnost i stvaranje uspomena su takođe veoma cenjeni.

Similar Posts