kako prefarbati crvenu kosu u smeđu
|

Kako Prefarbati Crvenu Kosu u Smeđu?

Svaka osoba koja je ikada eksperimentisala sa bojom kose zna da promena nije samo estetska. Ona je često odraz promena u našem životu, raspoloženju ili želji da prosto osvežimo svoj izgled. Prelazak sa crvene na smeđu boju može biti velika odluka, ali sa pravim koracima, može se postići savršen rezultat. U ovom članku pomoći ćemo vam da bezbrižno pređete na željenu nijansu.

Promena boje kose je često veliki korak. Crvena kosa je hrabra, vatrena i privlači pažnju, ali ponekad se javlja želja za diskretnijom bojom kao što je smeđa. Smeđa kosa je klasična, elegantna i pruža mnoštvo nijansi koje mogu da se prilagode svakoj osobi i njenom tenku. Međutim, prelazak sa crvene na smeđu boju može biti izazov, pa je važno biti informisan pre nego što se odlučite na taj korak.

Zašto preći sa crvene na smeđu?

Crvena kosa je divna, ali održavanje te boje može biti zahtevno. Smeđa boja, s druge strane, može biti trajnija i lakša za održavanje. Pored toga, smeđa boja kose može ponuditi prirodniji izgled, a postoji i mnogo različitih nijansi smeđe koje mogu naglasiti vaše lice na drugačiji način. Ako ste umorni od upadljivog crvenog tona ili jednostavno želite promeniti stvari, prelazak na smeđu boju može biti pravo rešenje za vas.

Razumeti podtonove boja

Pre nego što se odlučite za određenu nijansu smeđe, važno je razumeti podtonove kako biste odabrali pravu boju za sebe. Topli podtonovi obuhvataju zlatne, bakarne i crvene nijanse. Ako vaša koža ima zlatni sjaj ili vene na rukama izgledaju zeleno, verovatno imate tople podtonove. S druge strane, hladni podtonovi obuhvataju plave i srebrne nijanse. Ako vaše vene izgledaju plavo i vaša koža ima ružičasti podton, verovatno ste hladnog podtona. Postoje i neutralni podtonovi koji su kombinacija toplih i hladnih. Poznavanje svog podtona pomoći će vam da odaberete smeđu koja najbolje odgovara vašem licu.

Korak-po-korak proces prelaska sa crvene na smeđu

Kada ste spremni za promenu, slede koraci koje treba preduzeti:

 1. Izbor pravog proizvoda za bojenje: Posavetujte se sa profesionalcem ili u specijalizovanoj prodavnici kako biste odabrali boju koja je idealna za vas.
 2. Priprema kose pre farbanja: Operite kosu šamponom koji otvara kutikulu kose kako bi boja bolje prijanjala. Izbegavajte balzame pre bojenja.
 3. Proces bojenja: Pratite uputstva na kutiji pažljivo. Ako je moguće, zamolite nekoga da vam pomogne kako biste osigurali ravnomerno nanošenje. Ostavite boju onoliko vremena koliko je preporučeno, a zatim je isperite.
 4. Postupci nakon bojenja: Koristite šampone i balzame namenjene obojenoj kosi kako bi vaša nova boja ostala sveža i trajala što duže.

kako prefarbati crvenu kosu u smeđu

FAQ: Pitanja i odgovori o prelasku sa crvene na smeđu boju kose

 1. Zašto bih trebao preći sa crvene na smeđu boju kose?
  • Smeđa boja može ponuditi prirodniji izgled, biti trajnija i lakša za održavanje. Takođe, postoji mnogo različitih nijansi smeđe koje mogu pružiti novu dimenziju vašem izgledu.
 2. Kako da znam koji podton smeđe je pravi za mene?
  • Poznavanje vašeg podtona kože može pomoći. Topli podtonovi obuhvataju zlatne, bakarne i crvene nijanse, dok hladni podtonovi obuhvataju plave i srebrne nijanse. Neutralni podtonovi su kombinacija toplih i hladnih.
 3. Da li je potrebno posebno pripremiti kosu pre bojenja?
  • Da, preporučuje se pranje kose šamponom koji otvara kutikulu kose kako bi boja bolje prijanjala. Takođe, trebalo bi izbegavati balzame pre bojenja.
 4. Koliko često trebam bojiti kosu da održim smeđu boju?
  • Sve zavisi od proizvoda koji koristite i brzine rasta vaše kose. Međutim, u proseku, većina žena farba kosu svakih 4-6 nedelja kako bi održala svežu boju.
 5. Kako mogu produžiti trajanje smeđe boje?
  • Koristite šampone i balzame namenjene obojenoj kosi, izbegavajte često pranje kose i koristite proizvode sa UV zaštitom kada ste na suncu.
 6. Da li mogu samostalno preći sa crvene na smeđu kod kuće?
  • Da, možete. Međutim, ako želite profesionalni rezultat i sigurnost, preporučuje se poseta frizeru.
 7. Koja je razlika između trajnih i polutrajnih boja za kosu?
  • Trajne boje prodire dublje u kutikulu kose i pružaju dugotrajniji rezultat, dok polutrajne boje traju kraće i postepeno se ispiraju sa svakim pranjem kose.

Nadam se da će vam ovaj FAQ pomoći da bolje razumete proces prelaska sa crvene na smeđu boju kose i kako da održavate svoj novi izgled!

Vezane objave