igre s brojevima

Koju igru sa brojevima izabrati? 3 moguća izbora

Igre sa brojevima lutrijskog tipa su poznate od davnina i tokom godina se nisu mnogo menjale. Najveća razlika u odnosu na stare varijante je proširenje broja mogućih igara. Takođe, danas postoje mnoge varijacije na temu i one se uglavnom tiču broja neophodnih pogodaka da bi se ostvario dobitak, kao i količine brojeva u bubnju. Svima im je zajednička dinamika i brzina izvlačenja što ih čini veoma popularnim kod svih tipova igrača. 

Cilj igara sa brojevima je, da se pre završetka izvlačenja, popune svi brojevi sa table ili listića koje je igrač samostalno označio ili dobio unapred označene. Ove igre su i „najpoštenije“, jer faktor nasumičnosti određuje ishod svakog izvlačenja. S obzirom da postoji nekoliko alternativa za igrače, teško je izabrati najbolju igru sa brojevima. Ovo su naši predlozi.

Lucky 6

Lucky Six (ili Lucky 6) je igra koja je doživela procvat pojavom online kazina i elektronskih video lutrija. U pitanju je sistem u kome je potrebno pogoditi šest brojeva iz bubnja od 48 loptica. U svakom kolu se izvlači 35 brojeva i, ukoliko imate svih šest pogodaka, dobitak se obračunava pomoću multiplikatora koji je stajao na oznaci kada je poslednji, šesti, broj izvučen. 

Prednost Lucky 6 je u tome što igrači nisu ograničeni na opklade na šest izvučenih brojeva. Kombinacije za Lucky six su mnogobrojne. Možete se kladiti na tačan broj koji će biti prvi ili poslednji izvučen. Takođe, možete se kladiti da li će zbir prvih nekoliko izvučenih brojeva biti veći ili manji od određene zadate vrednosti. Pošto su svi brojevi prikazani i u različitim bojama, možete se kladiti i na odnos boja izvučenih brojeva. Popularno je klađenje i na to da li će ukupna suma izvučenih brojeva biti paran ili neparan broj. 

Kao što vidite, Lucky 6 je namenjen igračima koji vole da eksperimentišu i isprobavaju različite igre unutar osnovnog koncepta. Dobici su relativno česti, ali su nižih iznosa, tako da se Lucky 6 preporučuje onima koji žele da se igraju tokom dužeg perioda.

Loto

Loto je igra sa brojevima koja je na našim prostorima popularna već skoro celi jedan vek. Loto izvlačenja i loto devojke (poput Suzane Mančić iz bivše Jugoslavije) su bili doživljaj koji se nekada pratio u krugu porodice. Iako i dalje postoji televizijski loto, i ova igra sa brojevima se preselila u digitalno okruženje.

Osnovni koncept loto izvlačenja je veoma jednostavan, ali postoji mnogo varijacija. Izvlači se tačno određen broj kuglica sa brojevima (najčešće je to šest ili sedam) iz bubnja gde se nalazi 30 ili više kuglica. Da bi korisnik ostvario dobitak, potrebno je da ima najmanje tri (u nekim slučajevima i dva) pogotka. 

Loto je poznat kao igra sa brojevima koja donosi velike dobitke (u rangu džekpot slotova). Zbog toga je interesantna najširem krugu igrača.

Bingo

Bingo se igra uz pomoć bubnja sa brojevima, table sa brojevima (koja podseća na greb-greb kartice) i olovke ili nekog drugog označivača. Označavanje u online verziji je automatsko. Uglavnom se igra sa 75 brojeva, ali postoje i varijante sa 90 kuglica.

U većini slučajeva, ne moraju se sakupiti svi brojevi sa kartice, nego je dovoljno ispuniti određeni obrazac. Pod tim se podrazumeva prikupljanje svih brojeva iz jednog reda ili kolone, pa čak i dijagonale. U nekim varijantama pobednik je onaj ko skupi brojeve u obliku slova „L“, „T“ ili „X“. Naravno, ukoliko neko skupi sve brojeve sa kartice, to donosi najveći dobitak.

Bingo je veoma zanimljiv zbog svojih čestih isplata koje nisu naročito velike i kao takav se češće igra uživo, nego online. Uz njega se može provesti veliki broj časova u društvu poznanika i entuzijasta sličnih vama.

loto kuglice na tastaturi

Igre sa brojevima: zaključak

U zavisnosti od toga da li očekujete velike dobitke koji se ređe događaju ili manje koji su češći, izabraćete neku od prethodno opisanih igara sa brojevima. Koju god da izaberete, iskusićete adrenalinski koktel koji prati sve visoko dinamične igre na sreću. 

Posebna pogodnost kod igara sa brojevima je što su ulozi veoma niski, tako da, uz pametno upravljanje budžetom, možete provesti mnogo časova u igri. I to bez bojazni od velikih gubitaka. Zbog toga su igre sa brojevima relaksirajući doživljaj dokle god se igra odgovorno i savesno.

Similar Posts