Reakcija menadzmenta RTB Bor na pozive zaposlenima na sabotaže

Reakcija menadzmenta RTB Bor na pozive zaposlenima na sabotažeGospodin Đorđije Klikovac, advokat i bivši pravni savetnik Samostalnog sindikata poslednjih nekoliko nedelja aktivno, preko društvenih mreža i svog bloga poziva zaposlene u RTB na protivzakonite i vrlo opasne sabotaže proizvodnje u topionici i ostalim delovima kompanije.
On takođe, poziva zaposlene da se okupe oko Sindikata topionice koji čini jedan jako mali broj zaposlenih ili oko njega samog ili oko narodnog poslanika Branislava Mihajlovića čiji je on pravni savetnik. Da je zaista njegov pravni savetnik govori i činjenica da je zajedno sa Mihajlovićem prisutvovao njegovom utuženju protiv generalnog direktora RTB Blagoja Spaskovskog (tužba je, naravno, odbačena kao neosnovana).
U proizvodnji kakva je u RTB – u, naročito u topionici ili u rudnicima, i najmanja sabotaža, osim materijalnih, bez ikakve sumnje, može izazvati i mnogo teže gubitke, pa čak i gubitke ljudskih života ili opasne ekološke akcidente koji bi imali posledice po sve građane Bora i okoline.
Ovakva vrsta sabotiranja bi mirne duše mogla da se nazove i pozivom na terorizam, pa smo preduzeli sve zakonske mere protiv gospodina Đorđija Klikovca (krivična prijava) jer, dovoljno je jedan zaposleni od velikog broja koji radi na jako odgovornim mestima da izvede bilo kakvu sabotažu i izazvaće se nesagledive posledice.
Takođe, generalni direktor je izdao i posebnu naredbu rukovodiocima svih nivoa na najosteljivijim mestima da u narednom periodu obrate posebnu pažnju na sigurnost i bezbednost.
Postoji opravdana sumnja da je Đorđije Klikovac samo produžena ruka svog štićenika, narodnog poslanika Branisalava Mihajlovića koji je kao visoki rukovodilac RTB (pomoćnik direktora za podzemnu eksploataciju) 2007-e već, od strane radnika, označen kao jedan od glavnih krivaca za nesreću u jami koja je rezultirala gubitkom ljudskog života. U izveštaju TV Bor povodom tog slučaja pod nazivom „Za šaku bakra“ (https://www.youtube.com/watch?v=Mtqsbw0C6Kk), radnik na pitanje reportera TV Bor, 20. februara 2007-e, da li se nesreća mogla predvideti i sprečiti, odgovara u kameru da su nekoliko dana ranije oni prijavili rukovodiocima neposrednu opasnost ali niko nije reagovao (11:55min). Slučaj je, te 2007-e, zataškan i za izgubljeni ljudski život niko nije odgovarao.
Taj slučaj, kao i još mnogo pogrešnih odluka koje je kao rukovodilac donosio su osnovni razlozi zašto je po dolasku novog menadzmenta na čelo kompanije Branislava Mihajlović sklonjen sa odgovornih funkcija, što je postao i glavni motiv njegovih potonjih napada na kompaniju kao i generalnog direktora lično.Reakcija menadzmenta RTB Bor na pozive zaposlenima na sabotaže

Share
Objavljeno