Konkurs za izbor profesionalnog menadžmenta RTB-a Bor produžen do 1. jula

Poziv za profesionalni menadžment i savetovanje u upravljanju Rudarsko-topioničarskim basenom Bor produžen je za još mesec dana – do 1. jula, dogovoreno je na poslednjoj sednici Radne grupe Vlade Republike Srbije

RTB. – Javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta RTB-a Bor produžen je drugi put i biće na snazi još mesec i po dana – do 1. jula, dogovoreno je na poslednjoj sednici Radne grupe Vlade Republike Srbije. Do tada važi i poziv za konsultante koji bi trebalo da pripreme i realizuju javni poziv za privlačenje strateškog investitora.
Podsetimo, poziv za privatizacionog savetnika objavljen je u „Fajnenšl Tajmsu“ krajem prošle godine, a konsultant koji bude odabran na tenderu trebalo bi da predloži jednu od pet opcija po kojima će strateški partner ući u RTB Bor. Prva podrazumeva primenu mera iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije kompanije (UPPR-a), dok druga znači zajedničko ulaganje RTB Bor Grupe kroz javno-privatno partnerstvo. Treća mogućnost pronalaženja strateškog partnera za borsku kompaniju jeste privatizacija i/ili osnivanje novog/novih privrednih subjekata, a četvrta opcija podrazumeva dokapitalizaciju RTB Bor Grupe i/ili njegovih zavisnih preduzeća. Peta opcija je kombinacija bilo kojeg od ovih načina.
Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je više puta da je jedino rešenje prodaja RTB-a Bor Kinezima, a prethodnih dana o tome je razgovarao i sa predsednikom Kine.

Share
Objavljeno